Exerciții militare în stânga Nistrului! Au fost implicați militarii ruși din cadrul GOTR

0 210

Grupul Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) dn regiunea transnistreană a Republicii Moldova a efectuat exerciții de pregătire de luptă, a anunțat marți într-un comunicat serviciul de presă al Districtului militar Vest al Federației Ruse, în subordinea căruia intră și contingentul de militari ruși ce staționează în stânga Nistrului, relatează agenția de presă rusă Interfax, potrivit DIGI24.ro.

În total, circa 100 de echipamente militare și tehnică de luptă au fost implicate în aceste manevre, conform comunicatului, care menționează că aceste exerciții fuseseră planificate cu mult timp înainte, notează sursa citată.

„În cadrul aplicațiilor au fost exersate acțiuni de primire a armelor și echipamentului, de pregătire a tehnicii militare pentru ieșirea din bază și de avansare spre locul de desfășurare a efectivelor, punându-se accentul pe probleme legate de camuflaj, pregătirea punctelor de tragere și a tehnicii de luptă”, potrivit comunicatului.

Anunțul despre exercițiile GOTR, grupare creată pe rămășițele fostei Armate a 14-a sovietice în Transnistria, intervine după ce, luni, fostul deputat al Platformei DA Chiril Moțpan a declarat în cadrul unei conferințe de presă că, între 24 și 30 ianuarie, trupele ruse din Transnistria planifică exerciții militare de amploare în zona orașului Bender (Tighina).

Potrivit Acordului moldo-rus din 21 iulie 1992, GOTR nu face parte din Forțele mixte de menținere a păcii și nu are delegată nicio atribuție similară competențelor acestora.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata