FAKE: 1500 de euro pentru achiziționarea calculatoarelor

0 120

Generatorul de știri false Jurnaldegarda. WordPress. com, creat acum două săptămâni, a lansat săptămâna trecută un nou fals care raportează :

Fiecare părinte va trebui să achite 1.500 de euro, la începutul anului școlar, pentru a cumpăra calculatoare de care elevii vor avea nevoie pentru a desfășura cursuri online. Ministerul nu dispune de posibilitățiel necesare pentru a asigura fiecare elev cu un calculator. Statul trece printr-o criză și pe lângă asta, alegerile prezidențiale bat la ușă.  Suntem nevoiți să cerem bani de la părinți pentru a cumpăra un lot mare de echipament. Vă rugăm să rețineți că părinții au la dispoziție până la 1 septembrie pentru a plăti suma de 1.500 de euro, în caz contrar copiii lor pot fi excluși din instituțiile de învățământ pentru neachitare. 

După ce și-a atribuit  citatele ministrului educației, Igor Șarov și profitând de situația creată în timpul crizei pandemice, site-ul relatează că în timpul unui briefing ministrul a informat cu privire la condițiile în care se va desfășura noul an școlar.

În realitate, Șarov nu a spus niciodată că Ministerul Educației va colecta bani  de la părinți pentru a cumpăra calculatoare. Mai mult, Ministerul nu a luat o decizie finală cu privire la forma de învățământ care urmează a fi implementată, ci doar a oferit șapte  modele care pot fi puse în practică de către instituțiile de învățământ din toamnă. Niciuna dintre variantele propuse de autorități nu presupune colectarea banilor de la părinți.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata