FAKE ALERT! KP: Cetățenii moldoveni fug din țara Maiei Sandu. 137 de persoane au renunțat la cetățenie în ultimele zile

1 157

„O altă promisiune neîndeplinită de Maia Sandu! Diaspora nu se întoarce acasă, iar moldovenii pleacă din țară ”, scrie  KP Moldova.  Potrivit ziarului, 137 de persoane au renunțat la cetățenia moldovenească „în ultimele zile”.

Afirmațiile „KP Moldova” sunt o manipulare tipică și conține doar o parte din adevăr. Într-adevăr, Maia Sandu a semnat în data de 5 mai Decretul privind aprobarea renunțării la cetățenia Republicii Mooldova, care cuprinde o listă cu 137 de persoane. Și adevărul se termină aici.

Procedura de renunțare la cetățenia moldovenească este lungă și complicată. Trebuie să aduni multe documente, inclusiv un certificat de proprietate sau de dobândire a cetățeniei unui alt stat sau o garanție a dobândirii unei alte cetățenii. Mai mult, examinarea cererii durează până la un an. Prin urmare, este pur și simplu ireal să renunți la cetățenie în câteva zile, așa cum scrie Komsomolskaya Pravda. Între timp, la sfârșitul anului trecut Maia Sandu a preluat funcția de președinte, adică acum puțin peste cinci luni. Cu alte cuvinte, cu siguranță, majoritatea, dacă nu chiar toate persoanele enumerate în decretul semnat de șeful statului au început să colecteze actele pentru a renunța la cetățenie încă pe când Igor Dodon era șef de stat.

Apropo, Igor Dodon a semnat multe astfel de decrete. Acesta, de exemplu, a fost emis în septembrie 2020, când fostul președinte era în funcție al patrulea an. Adică, dacă cererile de renunțare la cetățenie sunt examinate în decurs de un an, toate persoanele indicate în document au luat această decizie când Dodon era președinte. În Decret sunt enumerate 177 de persoane. La mai puțin de o lună, fostul președinte a semnat un alt Decret similar, care include din nou 177 de persoane. Două luni mai târziu, pe 15 decembrie 2020, cu câteva zile înainte de sfârșitul mandatului, Igor Dodon emite un nou Decret privind permisiunea de a renunța la cetățenie pentru alte 123 de persoane.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
1 Comentariu
  1. […] ♦ MANIPULARE KP.md: Komsomolskaia Pravda a insinuat la 17 mai că cetățenii fug din țara Maiei Sandu, care a semnat un decret prin care 137 de persoane au renunțat la cetățenie. Dezmințirea materialului manipulator aici. […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata