FAKE ALERT! Meduza: Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a declarat că în Europa vaccinarea împotriva coronavirusului costă 1500-2000 de euro

0 168

La o întâlnire cu „activiștii din nord-estul Moscovei”, primarul Serghei Sobyanin a discutat despre rata scăzută de vaccinare împotriva coronavirusului. Printre altele, el a spus că în Europa vaccinarea costă o mulțime de bani, spre deosebire de Rusia.

„Și dacă în Europa un vaccin costă între 1500-2000 de euro, atunci la noi acesta este gratuit”, a declarat primarul Moscovei.

De fapt, blocul UE cumpără de obicei un vaccin împotriva coronavirusului de la producători la un preț cuprins între 1,8 euro și 20 de euro pentru o doză.

În Uniunea Europeană, fiecare țară poate alege dacă să plătească sau nu vaccinul pentru populație, însă toate statele UE au vaccinat populația gratis.

Doar San Marino a pus pe roate o afacere în acest sens. Astfel, vizitatorii se pot vaccina cu două doze de Spuntik V în schimbul la 50 de euro, adică de 30-40 de ori mai puțin decât suma vociferată de Sobyanin.

meduza.io

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata