FAKE ALERT! PSRM: Maia Sandu intenționează să lichideze sute de sate
În plină campanie electorală, acuzațiile false din partea PSRM în adresa partidelor de dreapta și a președintelui Maia Sandu curg gârlă. Acestea sunt preluate și distribuite ca adevăruri de toată mass-media afiliată socialiștilor. Cel mai recent exemplu este briefingul de miercuri a doi deputați socialiști în care s-a vorbit despre o presupusă intenție a partidelor de dreapta și a președintelui Maia Sandu de a lichida sute de sate.
Fără a aduce vreo dovadă, deputații din fracțiunea Partidului Socialiștilor s-au pronunțat împotriva unei presupuse intenții a Maiei Sandu de a efectua o oarecare reformă administrativ-teritorială după alegeri, la solicitarea organizațiilor financiare internaționale. Se întâmplă în condițiile în care încă anul trecut, fostul premier Ion Chicu, instaurat în funcție de PSRM, a semnat o dispoziție cu privire la grupul de lucru care se va ocupa de implementarea reformei administrativ-teritoriale.
Deputatul Vladimir Mizdrenco a declarat că echipa Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor trage un semnal de alarmă cu privire la planul distructiv al partidelor de dreapta și al președintelui actual Maia Sandu de a lichida două treimi din raioane și sate după alegeri la insistența Fondului Monetar Internațional.
Mai mult, potrivit socialiștilor, pe de o parte, creditorii externi insistă asupra reducerii cheltuielilor de stat și, pe de altă parte, au pregătit un buget de milioane de dolari pentru unele ONG-uri și mass-media care vor face campanie pentru a susține ideea necesității de lichidare a raioanelor și satelor.
Socialiștii nu au făcut decât să manipuleze opinia publică. Deputați fiind, cei doi socialiști știu foarte bine că în vara anului trecut, guvernul lui Ion Chicu a semnat o dispoziție cu privire la grupul de lucru care se va ocupa de implementarea reformei administrativ-teritoriale. Fostul premier a declarat atunci că există sute de primării cu mai puțin de o mie de locuitori, pentru care se cheltuiesc irațional miliarde de lei anual, iar serviciile prestate cetățenilor sunt necalitative. Ion Chicu a adăugat că dacă acest concept va fi aprobat, ar trebui ca structura administrativ-teritorială să devină „rațională, similară celei de până la 2003”.