FAKE ALERT! Socialiștii își atribuie vaccinurile oferite de UNICEF, OMS, SUA și UE

0 127

Deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco atribuie fracțiunii din care face parte, succesul pentru aducerea a 50.310 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, livrate gratuit prin intermediul platformei COVAX, un parteneriat dintre CEPI, Gavi, UNICEF și OMS.

Alte circa 50 mii de vaccin Pfizer au sosit astăzi în Republica Moldova, tot atâtea doze de vaccin Pfizer vor sosi in tara noastră miine, 21 mai. Acest fapt se datorează efortului depus de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, care, in aceasta perioada complicata din punct de vedere politic, a demonstrat ca sanatatea populației este o prioritate națională” a scris deputatul pe pagina de facebook.

 

 

 

Internauții nu s-au lăsat însă prinși în această capcană, iar comentariile pe care le-au lăsat la mesajul deputatului socialist nu au nimic în comun cu lauda.

Cu o reacție a venit și consilierul președintelui Republicii Moldova în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, care l-a luat în derâdere pe deputatul socialist.

”Mdaa… Ultima hohmă: Pfizerul prin COVAX plătit de SUA, UE, OMS, GAVI și alți parteneri străini a venit în țară doar datorită “стараниям» PSRM, a declarat Odnostalko-octombrelul la comanda șefului .  El oleacă a uitat că o umplut drumurile cu “Nu dăm țara străinilor”, a scris Nemerenco. 

Liderul PSRM, Igor Dodon, este un promotor activ al vaccinului rusesc Sputnik V. El a declarat încă în luna martie că va fi primul care se va imuniza cu acest vaccin pentru a da un exemplu oamenilor, însă așa și nu a mai făcut-o. Pe 24 aprilie, Republica  Moldova a recepționat din Federația Rusă un lot de 71 de mii de doze de vaccin Sputnik V, dar nu 142 de mii, cum a anunțat Parlamentul și Igor Dodon. 31 de mii au fost repartizate în raioanele din stânga Nistrului, iar 40 de mii pentru raioanele din dreapta Nistrului”.

„Sunt foarte încântat că astăzi vaccinul, care cred că este cel mai bun din lume, a ajuns în Moldova. Știu că cetățenii noștri în mare parte vor să se vaccineze cu acest vaccin, știu că toți îl așteaptă. Vreau să le urez tuturor sănătate, iar colegilor, prietenilor din Rusia un mare mulțumesc. Mulțumesc personal lui Vladimir Putin”, a declarat Dodon pe aeroport.

Republica Moldova a recepționat, joi, 50.310 doze de vaccin Pfizer-BioNTech, livrate gratuit prin intermediul platformei COVAX, un parteneriat dintre CEPI, Gavi, UNICEF și OMS. Vineri, pe 21 mai, urmează să ajungă în țară alte 50.310 doze de vaccin Pfizer-BioNTech. În total, este vorba de 100.620 de doze.

Mecanismul COVAX este condus de Gavi, Alianța Vaccinurilor, Coaliția pentru Inovații în Pregătire Epidemică (CEPI) și OMS, împreună cu UNICEF, care este lider al procurărilor și livrărilor de vaccinuri. Este unica inițiativa globală care lucrează cu guvernele și producătorii pentru a se asigura că vaccinurile COVID-19 sunt disponibile în întreaga lume, atât pentru țările cu venituri mai mari, cât și pentru cele cu venituri mai mici.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata