FAKE NEWS by Komsomolskaya Pravda: În Moldova se pregătește otrăvirea în masă a opoziției cu „Noviciok”

0 127

Redacția Komsomolskaya Pravda din Republica Moldova a publicat pe 17 septembrie un material pretins a fi analiză, cu titlul: „În Moldova se pregătește otrăvirea în masă a opoziției cu „Noviciok”: Acest lucru poate fi aranjat de către Occident pentru a declara alegerile prezidențiale fraudate.” Editorii KP au publicat materialul pe site-ul mejdurecie.md, care, potrivit bazei de date de dezinformare euvsdisinfo.eu, publică în mod regulat știri false.

Komsomolskaya Pravda informează:  

„Având în vedere tot ceea se întâmplă în jurul opoziției ruse și Navalnîi, putem presupune că scenariul otrăvirii opozanților moldoveni este, de asemenea, „în lucru”. Poate că la un moment dat vom auzi despre otrăvirea în masă a opoziției moldovenești cu Noviciok. Acest lucru se poate întâmpla într-un moment în care UE și Occidentul vor avea nevoie de „argumente” puternice pentru a declara alegerile din Republica Moldova ca fiind fraudate”.

Komsomolskaya Pravda pare sincer convinsă că Uniunea Europeană trebuie să folosească argumentele și metodele folosite de Kremlin pentru a lupta cu opoziția și  oamenii cărora nu le  este pe plac regimul.

Deputații europeni decid să recunoască sau nu alegerile sau șefii de stat bazându-se pe o serie de criterii și nereguli confirmate: încălcarea drepturilor omului, încălcarea Codului Electoral de către unii candidați și multe alte criterii.

Mai mult, toate deciziile sunt luate la nivel oficial prin vot, la care participă absolut toți deputații europeni. 

Komsomolskaya Pravda, de asemenea, scrie:

„În același timp, putem fi siguri că în viitorul apropiat vom asista la noi atacuri distructive atât asupra lui Igor Dodon, cât și asupra persoanelor din anturajul său, mass-media și experții săi”.

Autorul materialului și editorii Komsomolskaya Pravda, se pare că recunosc că Igor Dodon are „propriile sale mass-media și experți”. Mai mult, ziarul susține în mod repetat că opoziția ar avea un plan de nerecunoaștere a alegerilor prezidențiale din toamnă și face referire la faptul că opoziția subminează încrederea în imaginea Comisiei Electorale Centrale.

Cu toate acestea, nu se menționează nimic despre tentativa de fraudă electorală în masă prin intermediul înregistrării cetățenilor moldoveni la secțiile de votare din Federația Rusă, despre care Disinfo.md a scris puțin mai devreme.

În cadrul procesului de înregistrare a cetățenilor din diasporă pentru votul la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, reprezentanții societății civile au raportat cazuri de fraudă la depunerea cererilor de deschidere a secțiilor de votare în Federația Rusă. Aceștia avertizează că unii socialiști sunt de asemenea implicați în schema de falsificare a rezultatelor alegerilor prezidențiale. Mai devreme, despre acest lucru a scris și  TV8.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata