Fake news marca Kremlin: Aderarea Moldovei la UE este o acoperire pentru anexarea țării la România

0 92

Narațiune: Din ceea ce se întâmplă în și în jurul Republicii Moldovei, există o mare probabilitate ca începerea negocierilor Chișinăului privind aderarea țării la Uniunea Europeană să fie o operațiune de acoperire. De fapt, se pare că se pregătește anexarea teritoriului la România.

Această afirmație reprezintă o narațiune neîntemeiată și pro-Kremlin cu privire la lipsa de suveranitate și presupusele planuri secrete ale României de a anexa Moldova, vizând ambițiile țării de integrare europeană.

Adevărul este că la sfârșitul anului 2022, Moldova a primit statutul de stat candidat pentru aderarea la UE, iar în decembrie 2023 liderii UE au decis să deschidă negocierile de aderare. Moldova a depus dosarul în calitate de stat independent, iar aderarea țării nu implică nici pierderea suveranității, nici unirea cu România.

Moldova este un stat independent și suveran începând cu 1992. De asemenea, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), care se află la putere, nu și-a propus schimbări în statutul țării. Totodată, nu se discută nici o unire cu România.

Disinfo amintește că suveranitatea Republcii Moldova este o narațiune pe care Rusia o folosește ani de zile în încercările sale de a crea instabilitate în țară.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata