FAKE NEWS: Medicii moldoveni refuză să fie vaccinați împotriva COVID-19

0 165

”Medicii moldoveni refuză să fie vaccinați împotriva COVID-19. La un spital din Chișinău, din 20 de cadre medicale care lucrează în unitatea de terapie intensivă, doar trei au fost de acord să fie vaccinați împotriva COVID-19. Restul personalului medical susține că nu doresc să fie vaccinați pentru că nu au încredere în vaccin”. Un articol în acest sens a fost publicat la mijlocul lunii februarie de site-ul Noi.md care aparține consilierului municipal socialist, Vasile Chirtoca. Autorii fac trimitere la surse anonime fără a aduce dovezi exacte care ar confirma astfel de zvonuri.

În contextul campaniei de vaccinare din Republica Moldova, din ce în ce mai multe dezinformări apar în spațiul public care ar anunța vaccinul împotriva COVID-19 ca fiind potențial periculos. Așa cum am precizat, în cazul Noi.md autorii se bazează doar pe o sursă anonimă care ar fi spus că sunt medici de la un spital, dar nu se știe care spital și în ce oraș sau late detalii.

Campania de vaccinare în Republica Moldova a început în data de 2 martie. Peste 700 de medici s-au vaccinat în prima zi.

Pentru a avea o imagine de ansamblu a dezinformării pro-Kremlin cu privire la COVID-19 și vaccinuri în Parteneriatul de Est a se vedea aici.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata