FAKE NEWS-ul atinge cote ridicole! Vaccinul Occidental va transforma oamenii în maimuțe

0 109

În primul rând, câteva vești importante!

Luni, 19 octombrie, Departamentul de Justiție al SUA a pus sub acuzare șase ofițeri GRU care lucrau pentru Unitatea 74455. Potrivit Departamentului de Justiție, unitatea, numită în mass-media „Viermele de nisip”, este responsabilă pentru daune de cel puțin un miliard de dolari. Actul de acuzare admite, de asemenea, că grupul „a desfășurat mai multe acțiuni perturbatoare, în beneficiul strategic al Rusiei”, împotriva guvernelor Ucrainei și Georgiei, acțiuni de stopare și influiențare a investigațiilor cu privire la Novichok și unde a fost utilizat acesta, alegerile franceze din 2017 și Jocurile Olimpice de iarnă din 2018 de la Pyeongchang.

Vaccinul anti COVID 

Pe măsură ce cazurile de COVID-19 explodează în întreaga Europă, la fel explodează și dezinformarea cu privire la pandemie. Să luăm, de exemplu, o poveste care pretinde că Ucraina va cumpăra un vaccin rusesc și că achiziția va fi făcută prin intermediul statelor membre ale Uniunii Europene. În realitate, experții se tem că aprobarea vaccinului rusesc a fost prematură. Potrivit Lancet, una dintre cele mai cunoscute reviste medicale din lume, la acel moment vaccinul nu a început nici faza a treia de studii. O altă dificultate a acestei afirmații ține de faptul că niciunul dintre statele membre nu și-a anunțat intenția de a cumpăra Sputnik V.

Povestea face parte dintr-o narațiune mai largă în care se fac afirmații precum că Rusia luptă împotriva pandemiei mai eficient decât democrațiile occidentale, sporind credibilitatea unui vaccin rusesc și subminând-o pe cea a altor vaccinuri (occidentale).

Cum să subminnezi credibilitatea vaccinurilor occidentale? Utilizează un truc vechi pentru a da credibilitate unei minciuni ambalate într-un adevăr mare

Campaniile de succes „protejează adesea un fals în umbra unui adevăr mai mare”, explică expertul Thomas Rid. Cartea sa aclamată „Active Measures”, prezintă un exemplu spectaculos al celui de-al Doilea Război Mondial, memorialul Tanaka care a fost uitat. Acest document (presupus din 1927) a fost esențial în convingerea multor state că Japonia a elaborat o strategie militară pentru a obține dominația mondială. Nu a fost autentic, totuși. De ce a fost această narațiune falsă atât de eficientă? Pentru că a fost înrădăcinată în japonia reală, care avea în acele timpuri o politică externă asertivă.

Se aplică această metodă și pentru vaccinurile occidentale?

Pentru a submina credibilitatea acestor vaccinuri, mass-media pro-Kremlin a luat o parte din adevăr (vaccinul Oxford este dezvoltat folosind vectorul viral al cimpanzeilor) pentru a-l modifica ca „vaccinul maimuțelor„. Acest lucru permite presei pro-Kremlin să sugereze că vaccinul britanic va transforma oamenii în maimuțe și, de asemenea, va fi criticat de susținătorii drepturilor animalelor și de cei anti-vaccin.

Cu toate acestea, principiile din spatele vaccinului Sputnik V sunt, în cele mai multe privințe, la fel ca cele elaborate Oxford.

Maimuță vezi, maimuță faci?

Narațiunea rusească despre maimuțe încearcă să erodeze credibilitatea vaccinurilor occidentale. În ciuda tuturor acestei afaceri, ar trebui să ne amintim de un vechi proverb jamaican: cu cât mai mare este maimuța, cu atât este mai expusă.

Un vin vechi în sticle noi

În ultima perioadă au apărut mai multe mesaje vechi de manipulare, dar ambalate în recipiente noi.

Am asistat din nou la unele narațiuni recurente ale Kremlinului despre Navalnîi. De exemplu, otrăvirea liderului opoziției ruse a fost menită să ajute Occidentul să atace Rusia. Sau, Kremlinul nu poate fi în spatele atacului asupra lui Navalnîi, pentru că un astfel de ordin de la Kremlin nu este posibil, deoarece Navalnîi este doar un blogger nesemnificativ.

MH17. Propaganda pro-Kremlin scrie că justiția europeană ignoră dovezile furnizate de Rusia. Procurorii penali ignoră datele radarului rusesc. În realitate, „datele” constau într-un videoclip care combina informațiile primare și secundare. Această narațiune este recurentă din 2016. Într-o altă narațiune despre MH17, presa controlată susține că „germanii” au sprijinit excluderea Rusiei de la consultările cu privire la accidentul MH17.

Belarus. Au apărut narațiuni noi în care se menționează că protestele nu ar fi putut să se întâmple fără implicarea și influența occidentală. Aceste narațiuni fac parte dintr-o  campanie recurentă, acuzând țările occidentale de interferență și portretizând protestele împotriva fraudei electorale ca o revoluție a culorilor condusă de Occident.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata