FALS! Mitropolia Basarabiei neagă că ar vrea să preia terenul și clădirile Spitalului ”Toma Ciorbă”: Falsuri pentru a denigra Biserica Română

0 62

Mitropolia Basarabiei dezminte informația privind o pretinsă implicare în disputa legată de Spitalul ”Toma Ciorbă”, lansată astăzi în spațiul public. Într-un comunicat, instituția afirmă că nu a revendicat niciodată terenul și clădirile care aparțin în prezent instituției medicale respective și nici nu pretinde la așa ceva.

Precizăm, de asemenea, că solicitările Mitropoliei Basarabiei de a-i fi retrocedate unele proprietăți se referă exclusiv la imobile care i-au aparținut de drept și de care a fost deposedată în mod abuziv și nicidecum la clădiri sau terenuri care au sau au avut alți proprietari. Mai mult, aceste demersuri sunt publice și bine argumentate, iar interesul Mitropoliei Basarabiei este ca discuțiile respective să decurgă în cel mai transparent mod, iar eventualele decizii să fie luate în consens, atât cu autoritățile, cât și cu societatea” se notează în comunicat.

Mitropolia Basarabie admite că intenția celor care au lansat în spațiul public zvonul este de a denigra Biserica Ortodoxă Română din R. Moldova, nicidecum de a apăra interesele medicilor și pacienților.

Nădăjduim, totuși, că avem de a face cu o simplă confuzie și nu cu o acțiune făcută cu rea intenție, în contextul activității noastre misionare și a rolului important pe care îl are Mitropolia Basarabiei și Biserica Ortodoxă Română. Regretăm acest gest, mai ales că ne aflăm în preajma Marii Sărbători a Nașterii Domnului, o perioadă de post și bună cuviință, în care ar trebui să ne apropiem unii de alții și să ne împăcăm, nu să ne acuzăm fără temei și să calomniem Biserica” se mai notează în comunicat.

Instituția speră că cei care promovează aceste falsuri în spațiul public vor ține cont de aceste observații și își vor retrage învinuirile nefondate.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata