FALS! Propagandistul rus Soloviov scrie că Guvernul a dus Fulgerul în Găgăuzia pentru a anihila proteste

0 133

Propagandistul rus Vladimir Soloviov a publicat pe rețelele de socializare falsuri despre situația din Găgăuzia. El afirmă că autoritățile de la Chișinău au dus acolo Fulgerul pentru a anihila proteste.

Soloviov face referire la canale locale de Telegram. Acesta contestă versiunea oficială a Poliției, care a anunțat că în zonă au loc exerciții, pentru intervenții în cazul unor eventuale atacuri teroriste.

Potrivit presei locale, serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne nu a raportat că ar fi fost planificate exerciții ale echipei Fulger în Găgăuzia. Prin urmare, presa trage semnal de alarmă și spune că ar fi vorba despre proteste antiguvernamentale care au loc în regiune de câteva săptămâni. Activiștii cer demisia președintei Maia Sandu și a Guvernului, precum și organizarea alegerilor parlamentare anticipate”, scrie Soloviov, citând publicații din stânga Nistrului, care scriu despre situația în Găgăuzia.

Poliția Republicii Moldova a anunțat joi dimineața că la Comrat au loc exerciții tactice, care au fost organizate tot timpul, pentru a controla capacitatea de reacționare și intervenție a angajaților. Asemenea acțiuni urmează să aibă loc peste tot în țară, iar cetățenii sunt îndemnați să se informeze din surse sigure și să păstreze calmul.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata