Federația Rusă intensifică campania de dezinformare împotriva Jocurilor Olimpice de la Paris

0 70

Rusia și-a intensificat campania de dezinformare împotriva Jocurilor Olimpice de la Paris, în special încercând să creeze impresia că violența este posibilă la competiție, potrivit unui nou raport al Centrului de analiză a amenințărilor de la Microsoft, relatează France 24.

Centrul de analiză a amenințărilor (MTAC) al Microsoft menționează două grupuri de influență rusești, „Storm-1679” și „Storm-1099”, despre care se spune că folosesc un amestec puternic de videoclipuri false, știri fictive și imitații generate de inteligența artificială, inclusiv vocea falsă a starului hollywoodian Tom Cruise. Conținutul distribuit vizează discreditarea Franței, a președintelui său Emmanuel Macron, precum și a Comitetului Internațional Olimpic (CIO).

Potrivit Microsoft și MTAC, „Storm 1679” „caută, de asemenea, să semene frică pentru a descuraja spectatorii să participe la Jocuri”. În acest scop, gruparea a postat videoclipuri false pe Internet. Unul dintre ele este prezentat ca conținut produs de canalul de știri France 24 și susține că 24% din biletele vândute au fost returnate din cauza temerilor de atacuri în timpul Jocurilor, ceea ce nu este adevărat.

Un alt videoclip este transmis ca un mesaj de la CIA (principala agenție de informații a Statelor Unite) și Direcția Generală de Securitate Internă a Franței. Acesta sfătuiește utilizatorii de internet să nu călătorească în Franța din cauza riscului de atac.

În ceea ce privește „Storm 1099”, acesta folosește o rețea de 15 site-uri cu conținut scris în limba franceză, care se prezintă ca mijloace de informare în masă. Aceste platforme avertizează, de asemenea, cu privire la posibile atacuri în timpul JO și îl critică pe Macron și guvernul său pentru că sunt indiferenți față de problemele poporului francez.

MTAC se așteaptă ca această activitate să se „intensifice” în ajunul ceremoniei de deschidere.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata