Fiul unui fost apropiat al lui Putin, achitat de justiţia norvegiană după ce a pilotat drone deasupra Norvegiei

0 46

Justiţia norvegiană l-a achitat miercuri pe fiul unui fost apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, Andrei Iakunin, urmărit pentru că a pilotat o dronă în Svalbard în pofida interdicţiei de survol impusă ruşilor, a anunţat avocatul său, informează AFP.

Iakunin, 47 de ani, a fost arestat în octombrie, acuzat că a folosit vara trecută drone în timpul unei călătorii la bordul velierului său de lux Firebird în jurul acestui arhipelag din Arctica, regiune de mare importanţă strategică.

El este fiul fostului preşedinte al Căilor Ferate Ruse, Vladimir Iakunin, descris uneori drept un confident al lui Vladimir Putin.

După declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei, Norvegia a interzis, asemenea Uniunii Europene, survolarea teritoriului său pentru entităţile şi cetăţenii ruşi, dispoziţie pe care ea o aplică şi în ceea ce priveşte utilizarea dronelor.

Însă „tribunalul (regional) din Nord-Troms og Senja a conchis în decizia sa că Andrei Iakunin nu a comis o faptă ce trebuie pedepsită penal”, a anunţat într-un comunicat echipa sa de avocaţi. „Tribunalul justifică această decizie prin faptul că pilotarea unei drone de agrement nu este acoperită de cadrul sancţiunilor”, a adăugat echipa de avocaţi.

Potrivit media norvegiene, Parchetul va înainta apel.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata