Fondul anticorupție al lui Navalnîi – declarat extremist. „… Ne vom adapta”. Reacția integrală a echipei

0 137

„Atunci când corupția e baza puterii de stat, luptătorii împotriva acesteia sunt extremiști”.

Judecătoria Moscova, Federația Rusă, a declarat fondul de luptă cu corupția fondat de către Alexei Navalnîi, principalul opozant rus al liderului Kremlinului, Vladimir Putin, drept organizație extremistă. Potrivit hotărârii judecătorești, activitatea acestuia trebuie să fie sistată imediat.

Procuratura a depus un demers în instanță prin care a solicitat ca FBK – prescurtat denumirea fondului – să fie inclus în lista agenților străini. La fel și entitatea legală a fondului, și cabinetele regionale ale lui Navalnîi. Astfel, judecătorii au admis demersul și s-au pronunțat că aceste structuri trebuie să-și sisteze activitatea.

Totodată, judecătorii au interzis ca organizația să distribuie orice fel de informații, să execute operațiuni financiare, să participe la alegeri și să organizeze acțiuni. Despre asta a anunțat echipa de juriști „Komanda 29” care a reprezentat interesele lui Navalnîi în instanță.

Angajații organizației, în special cei care vor efectua „acțiuni premeditate în legătură cu continuarea activității”, riscă până la 6 ani de închisoare.

Avocații echipei lui Navalnîi vor contesta hotărârea în instanța ierarhic superioară.

În urma pronunțării hotărârii judecătorești, Alexei Navalnîi a venit cu o reacție.

„Acum vom înțelege. Ne vom lămuri. Ne vom schimba. Vom evolua. Ne vom adapta. Însă nu vom lăsa baltă scopurile și ideile noastre. Este țara noastră și alta nu o avem”, scrie în postarea de pe contul de Instagram al lui Navalnîi.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata