Fondul anticorupție (FBK) a publicat o investigație de doua ore despre „Palatul lui Putin”

0 325

Fondul anticorupție ( FBK) a publicat un film de investigație de două ore despre imensul „palat” al lui Vladimir Putin din Gelendjik și care ar fi de două ori mai mare decât Palatul Buckingham. Purtătorul de cuvânt al  liderului de la Kremlin a respins însă toate acuzațiile, afirmând că „Putin nu are palat”. La începutul filmului, autorii fac apel la susținători să iasă pe 23 ianuarie pentru a manifesta în sprijinul opozantului Alexei Navalnîi, după ce acesta a fost reținut chiar la aeroport, când a aterizat la Moscova. 

Un palat de 17,7 mii de metri pătrați a fost ridicat pentru președintele rus Vladimir Putin pe coasta Mării Negre, în apropiere de Gelendjik. Acest lucru este menționat în noua anchetă a FBK .

Despre această reședință s-a aflat pentru prima dată în 2010, din spusele omului de afaceri Serghei Kolesnikov, care ar fi fost implicat în proiectul de construcție. El a publicat estimări, contracte și alte documente legate de construcție și a spus că proiectul a fost supravegheat de omul de afaceri Nikolay Shamalov, în interesul lui Vladimir Putin.

Reședința este situată pe o suprafață de 68 de hectare. Aceasta include un heliport, o biserică, un amfiteatru, o seră și o ceainărie de 2.500 de metri pătrați, precum și un pod de 80 de metri. Un tunel special a fost construit pentru a coborî la plajă, cu o sală de degustare în mijlocul căreia  se „deschid cele mai bune vederi spre mare.”

Autorii anchetei au publicat, de asemenea, un plan detaliat al palatului . FBK susține că l-a primit de la unul dintre contractori, care l-a predat anchetatorilor deoarece ar fi fost „uimit și furios pe luxul de acolo.”

http://https://youtu.be/ipAnwilMncI

După cum se menționează în achetă, întregul palat este echipat cu mobilier exclusiv. Palatul are trei etaje,  o piscină, saune, hamamuri, un spa, o sală de lectură, un living muzical,  un cinematograf, o sală de degustare, o cramă, un cazinou, aproximativ o duzină de dormitoare. Dormitorul matrimonial are o suprafață de 260 de metri pătrați.

Potrivit FBC, construcția complexului a fost finanțată de companii care au legături cu prietenii lui Vladimir Putin – inclusiv compania de stat Rosneft și Transneft – prin plăți fictive ale chiriilor și prin alte scheme de corupție. Autorii investigației numesc această schemă „cea mai mare mită din lume” și estimează suma totală de bani cheltuită pe palat și podgorii fiind de cel  puțin 100 de miliarde de ruble, sau peste 1,35 miliarde de dolari.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata