Fosta jurnalistă care a îndrăznit să candideze împotriva lui Putin a fost reținută la scurt timp după înființarea unui partid

0 171

Ekaterina Dunțova, fosta jurnalistă care a îndrăznit să candideze împotriva lui Vladimir Putin dar s-a trezit eliminată din așa-zisa cursă electorală din Rusia, a fost reținută la scurt timp după ce a anunțat înființarea unei noi formațiuni politice, Rassvet („Zorii”).

Informația cu privire la reținerea Ekaterinei Dunțova a apărut inițial pe canalul Ateo Breaking și a fost confirmată ulterior de o altă instituție mass-media, „Atenție, știri”, care citează o persoană apropiată fostei jurnaliste.

Conform Ateo Breaking, după ședința comitetului de organizare a noului partid, un echipaj de poliție s-a apropiat de mașina Ekaterinei Dunțova și a condus-o pe femeia care a vrut să candideze împotriva lui Putin la o unitate medico-sanitară pentru a fi testată în legătură cu prezența narcoticelor în sânge.

Un canal de Telegram popular în Rusia preia informația și afirmă că femeia a fost eliberată între timp. Ea a declarat pentru respectivul canal că a oprit mașina pe marginea unui drum după miting din cauza faptului că i se blocase reportofonul. În acel moment a fost abordată de un echipaj de poliție sub pretextul că ar fi suspectă întrucât s-ar fi oprit într-un loc unde s-ar obișnui să se vândă droguri.

„M-am aflat în locul nepotrivit la momentul nepotrivit. Testul antidrog a ieșit negativ, m-au eliberat deja”, a spus ea.

Dunțova își face partid după ce a fost eliminată din așa-zisa cursă electorală

La congresul noului partid, Dunțova a promis că, în viitorul apropiat, va organiza întâlniri ale susținătorilor în toate regiunile Federației Ruse. Ea și-a mai propus să organizeze filiale regionale, după care partidul să se pregătească pentru alegeri, transmite theins.ru.

„Scopul nostru este să ne unim și să aducem la putere oameni decenți. Cei care vor să trăiască în viitor, nu în trecut, într-o țară pașnică și sigură, a cărei prioritate este bunăstarea tuturor, nu îmbogățirea câtorva aleși. Știm că suntem mulți dintre noi. Haideți să ne unim!”, a declarat fost jurnalistă.

Pe 23 decembrie, Comisia Electorală Centrală din Federația Rusă a refuzat să înregistreze candidatura Ekaterinei Dunțova pentru așa-zisele alegeri prezidențiale din 15-17 martie anul acesta. Motivul invocat a fost că un membru al grupului de susținere al Ekaterinei Dunțova și-a scris greșit patronimicul.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata