Foști angajați în industria de apărare din Rusia, arestați de FSB. Experții sunt acuzați de spionaj în favoarea Ucrainei

0 125

Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei a anunţat marţi, 13 iunie, că a arestat un grup de foşti lucrători în domeniul industriei de apărare ruse, suspectaţi că ar fi furnizat Ucrainei informaţii militare sensibile şi că ar fi plănuit acţiuni de sabotaj, informează Reuters.

FSB i-a acuzat pe aceşti lucrători, cărora nu le dezvăluie numele, de spionaj în folosul serviciilor de informaţii ucrainene şi de furnizare a unor documente tehnice şi modele utilizate în producţia de sisteme de arme şi de echipamente pentru Forţele Aeriene ruse.

Potrivit comunicatului FB, acelaşi grup ar fi fost implicat în planuri de aruncare în aer a unor linii de cale ferată în regiunile ruse Kursk şi Belgorod, linii folosite pentru aprovizionarea forţelor ruse care luptă în Ucraina.

FSB a mai anunţat că a deschis dosare penale împotriva foştilor lucrători, sub acuzaţia de trădare de stat şi pregătire de acte de sabotaj.

„Persoanele suspectate au fost arestate şi fac mărturisiri”, informează comunicatul FSB. „Au fost confiscaţi explozivi din plastic cu o masă totală de peste 4 kilograme, patru detonatoare, documentare de proiectare militară şi bunuri folosite în scopuri militare, precum şi 150.000 de dolari”, adaugă comunicatul.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata