Foștii penali vor putea fi detectivi sau activa în companii de pază

0 63

Statul schimbă macazul. Cetățenii Republicii Moldova, care au comis fapte penale, iar ulterior au fost reabilitați atât de drept, cât și de fapt, vor putea practica activitatea de detectiv și de pază, fără anumite restricții.

Un PROIECT de lege care prevede acest lucru a fost examinat la ședința de miercuri, 29 noiembrie curent, a Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică și va fi propus spre aprobare în prima lectură în plenul Parlamentului.

„Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Afacerilor Interne, având scopul executării prevederilor unei Hotărâri a Curții Constituționale. Astfel, se propune modificarea Legii privind activitatea particulară de detectiv și de pază. Modificările efectuate vor permite persoanelor, care au comis fapte penale, iar ulterior au fost reabilitate atât de drept, cât și de fapt, să poată practica activitatea de detectiv și de pază, fără anumite restricții.

Proiectul promovează, interesul persoanelor, care au comis fapte penale, iar ulterior au fost reabilitate, atât de drept, cât și de fapt, și doresc să activeze în companiile particulare de detectiv și pază, ceea ce este conform interesului public”, se arată în nota informativă.

Potrivit Parlamentului, până acum, în Legea privind activitatea particulară de detectiv și de pază era stipulat că persoanele condamnate pentru comiterea cu intenție a unor infracțiuni nu pot fi încadrate în acest tip de activitate.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata