Fostul ministru ucrainean al Apărării dezvăluie cât costă o zi de război împotriva Rusiei

0 119

Recent demis din funcția de ministru al Apărării, Oleksii Reznikov a dezvăluit care este costul zilnic al războiului pe care țara sa îl duce contra Rusiei. Oleksii Reznikov, ministrul demisionar al Apărării, a declarat că o zi de război costă Ucraina 100 de milioane de dolari americani, iar acestea sunt în mare parte fonduri publice, nu taxe de voluntariat.

Ministrul a fost întrebat de ce sunt atât de puține drone în zona de luptă și de ce sunt cumpărate din fonduri pe care cetățenii le donează voluntar mai degrabă decât din bani publici.

„Pot să vă spun că livrările de la voluntari din 24 februarie 2022 până în prezent reprezintă 3% din tot ceea ce a ajuns în zona de război. Războiul ne costă 100 de milioane de dolari pe zi. Acum, aruncați o privire la bugetele tuturor fondurilor de voluntariat semnificative cu reputație și vedeți cât de mult colectează. Și un stat care cheltuiește în total 100 de milioane de dolari pe zi. Gândiți-vă doar la asta”, a declarat Reznikov, citat de Ukrainska Pravda.

Prin urmare, spune Reznikov, este nedrept să se pretindă statului că voluntarii fac totul pentru el, deoarece nu este așa.

„De fapt, acest lucru este făcut de cetățenii Ucrainei – cei care muncesc, pentru că plătesc taxe, iar aceste taxe merg la buget, iar din acest buget, de asemenea, merg la armată. Armata este cel mai mare consumator de fonduri în prezent. Dar, la urma urmei, sunt necesare fonduri și pentru a menține țara în ansamblu: pentru infrastructură, reconstrucție și pentru sprijinirea celor vulnerabili din punct de vedere social. Prin urmare, trebuie să munciți și să plătiți impozite. Întreprinderile trebuie să fie active și să sprijine antreprenorii”, a adăugat Reznikov.

Totodată, Reznikov a adăugat că este foarte bine și corect ca voluntarii să anunțe strângerea de fonduri, iar cetățenii să doneze din banii proprii.

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat duminică că a decis să îl înlocuiască pe ministrul Apărării, după 550 de zile de război, aceasta fiind cea mai importantă remaniere a instituţiei ucrainene de apărare de când Rusia şi-a lansat invazia, în februarie 2022.

Demiterea lui Reznikov vine după un scandal legat de achiziţia de veste militare de către Ministerul Apărării. În august, jurnaliştii de investigaţie ucraineni au relatat că echipamentele au fost achiziţionate la un preţ de trei ori mai mare decât în mod normal şi că în loc de veste de iarnă au fost comandate de fapt veste de vară. În documentele vamale ale furnizorului, jachetele aveau un preţ de 29 de dolari pe bucată, dar Ministerul Apărării a plătit 86 de dolari pe bucată. Reznikov a negat acuzaţiile în timpul unei conferinţe de presă, săptămâna trecută, menţionează Associated Press.

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata