Fostul preşedinte georgian Saakaşvili, în greva foamei, este în stare critică (medici)

0 64

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, aflat în arest de la întoarcerea sa din exil la începutul lui octombrie şi intrat în greva foamei de mai multe săptămâni, se află în stare critică şi nu primeşte îngrijirile adecvate, a afirmat un grup de medici miercuri seara, notează AFP.

„Starea actuală de sănătate a pacientului este considerată critică”, a indicat într-un comunicat grupul de medici constituit de avocatul poporului din Georgia, adăugând că spitalul penitenciar unde este tratat fostul preşedinte nu poate răspunde nevoilor lui medicale.

Medicii au cerut transferul imediat al lui Mihail Saakaşvili la o unitate de terapie intensivă dintr-un spital civil mai bine echipat.

Săptămâna trecută, Mihail Saakaşvili, care refuză să mănânce de aproape 50 de zile în semn de protest faţă de încarcerarea sa la 1 octombrie, la scurt timp după ce s-a întors din exil în Ucraina, a fost transferat la un spital penitenciar din cauza deteriorării stării sale de sănătate.

Dar, în pofida avertismentelor medicilor care au considerat că viaţa lui este în pericol, guvernul georgian a refuzat până în prezent transferul lui de la spitalul-închisoare în care se află într-o unitate civilă.

Marţi, ministrul georgian al justiţiei, Rati Bregadze, a afirmat că unitatea în care se află acum Mihail Saakaşvili „dispune de toate echipamentele necesare pentru a monitoriza starea de sănătate a deţinutului”.

„Niciun moment Saakaşvili nu a fost privat de asistenţa medicală de care avea nevoie”, a declarat el.

Fostul lider în vârstă de 53 de ani a spus că a fost maltratat de gardienii săi în închisoare şi a afirmat că se teme pentru viaţa lui.

Detalii, AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata