FOTO Maia Sandu, la Kiev: Este o tragedie greu de pus în cuvinte

0 82

„Suntem alături de curajosul popor ucrainean, care luptă pentru libertatea sa și pentru libertatea Europei”. Cu un asemenea mesaj a venit astăzi, 27 iunie, președinta țării, Maia Sandu, care se află într-o deplasare de lucru în Ucraina.

Șefa statului anunță că a vizitat localitățile Borodeanka și Irpin, unde a văzut „cu ochii ei case arse din temelie, blocuri de locuit distruse de rachete, spitale, magazine și grădinițe făcute ruine de atacurile artileriei rusești”.

„Astăzi sunt în Ucraina, la invitația Președintelui Vladimir Zelenski. Am început vizita, mergând în câteva orașe din regiunea Kiev, care au fost distruse în primele săptămâni de război. Am văzut cu ochii mei case arse din temelie, blocuri de locuit distruse de rachete, spitale, magazine și grădinițe făcute ruine de atacurile artileriei rusești, în Borodeanka și Irpin. Am văzut și locul unor morminte comune din Bucea, unde au fost îngropați zeci de oameni împușcați în timpul ocupației acestui orășel de către armata rusă. Este o tragedie greu de pus în cuvinte”, scrie Sandu pe pagina de facebook.

Totodată, Sandu a chemat comunitatea internațională să facă totul pentru a restabili pacea, pentru a investiga și pedepsi crimele nejustificate, comise în acest conflict armat nejustificat.

„De patru luni, Ucraina, țara noastră vecină și prietenă, trăiește în război. Republica Moldova a condamnat din prima zi agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei și chemăm comunitatea internațională să facă totul pentru a restabili pacea, pentru a investiga și pedepsi crimele nejustificate, comise în acest conflict. Suntem alături de curajosul popor ucrainean, care luptă pentru libertatea sa și pentru libertatea Europei. Viitorul Ucrainei este în lumea liberă, în marea familie europeană”, conchide Sandu.

Aceasta este prima deplasare la Kiev a președintelui Maia Sandu după începerea războiului pe 24 februarie curent. Sandu se întâlnește și cu omologul ei Vladimir Zelenski.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata