Frank-Walter Steinmeier la Chişinău. Veşti bune pentru moldovenii care vor să muncească în Germania

0 15

Începând cu anul 2022, cetățenii moldoveni se vor putea angaja oficial în Germania la munci sezoniere. Anunțul a fost anunțat astăzi de către președinta țării, Maia Sandu, în timpul unei conferințe de presă, după întrevederea cu omologul ei german, Frank-Walter Steinmeier, sosit la Chișinău, într-o vizită de lucru. Totodată, Maia Sandu a anunțat că, în luna octombrie va demara procedura de semnare a unui acord de conversiune a permisului moldovenesc în unul german, fără a susține proba teoretică. Acordul urmează să fie încheiat între autoritățile de la Chișinău și Berlin.

Precizăm că, Maia Sandu a efectuat o vizită de lucru în Germania cu patru luni în urmă, unde s-a întâlnit cu Frank-Walter Steinmeier. Frank-Walter Steinmeier a mai fost în Republica Moldova cu 5 ani în urmă, în calitate de ministru de Externe, precizând acum că „a văzut o schimbare spre bine în țara noastră, comparativ cu atunci”. Acesta a declarat că anume de așa parteneri are nevoie Germania și Uniunea Europeană, care să producă schimbări în țările lor și care să genereze situații stabile între parteneriatele dintre state. Totodată, șeful statului german a declarat că dorește să-și întărească cooperarea investițiilor, dar mai multe detalii vor fi oferite în luna noiembrie, în cadrul unui forum.

Vizita oficială a președintelui german se înscrie în șirul celor efectuate și de alți șefi de stat, începând cu cea a șefului statului român, Klaus Iohannis, al Lituaniei Gitanas Nauseda, Poloniei, Andrzej Duda, Ucrainei, Vladimir Zelenski. La sfârșitul acestei săptămâni, în vizită oficială în Republica Moldova vine și președintele Sloveniei, Borut Pahor.

 

 

sursa: realitatea.md

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata