Franța dezminte o nouă ”manipulare grosolană rusă”. Răspunsul dat Kremlinului în urma acuzațiilor că trimite mercenari în Ucraina

0 86

Deputaţii ruşi au adoptat miercuri, 24 ianuarie, o rezoluţie prin care denunţă o presupusă prezenţă a unor ”mercenari” francezi care luptă în favoarea Kievului în Ucraina, relatează AFP.

Aceste acuzaţii de ”mercenariat” intervin în contextul în care Franţa şi-a multiplicat, în ultimele săptămâni, promisiuni de înarmare a Ucrainei şi se pregăteşte să încheie un acord în domeniul securităţii cu Kievul.

Textul, care reia versiunea Kremlinului ce prezintă războiul din Ucraina drept o prelungire a războiului împotriva lui Adolf Hilter, a fost publicată pe site-ul Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus.

”Cu cine avem de-a face atunci când vorbim despre Franţa şi francezi? Cu moştenitorii ideologici ai legendarului preşedinte francez şi general de Gaulle (…)? Sau cu susţinători ai colaboratorului şi criminalului mareşal Pétain (…)?”, se arată în text.

La 17 ianuarie, armata rusă a anunţat că a distrus o clădire din Harkov (nord-est) în care erau desfăşuraţi ”mercenari din care majoritatea erau cetăţeni francezi”. În total 60 de combatanţi au fost ”eliminaţi”, iar alţi 20 răniţi, dădea asigurări atunci Moscova.

O asociaţie franceză prorusă – SOS Donbass – a difuzat apoi o listă cu numele a 13 ”mercenari francezi” prezenţi la Harkov la momentul atacului. Altă listă cu 30 de nume circulă pe Telegram.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata