Franța: Rusia este un rival foarte agresiv în spațiul subacvatic și cosmic, care contestă stabilitatea mondială

0 136

Șeful Statului Major al Forțelor Armate Franceze, Francois Lecointre, a numit Rusia un „rival foarte agresiv” în spațiul subacvatic și cosmic. Oficialul francez precizează că Rusia, China și Iranul contestă stabilitatea mondială și dreptul internațional. El a acuzat Moscova, de asemenea, că intenționează să slăbească modelul democratic al Occidentului prin acțiuni nu numai în sfera digitală, ci și în influența internațională.

Lecointre a subliniat că autoritățile ruse „nu au nicio ezitare în a interveni în procesele electorale și a dezinforma operațiunile militare din mass-media și rețelele sociale”.

Șeful Statului Major General a menționat de asemenea că comunitatea internațională se îndreaptă către schimbarea ordinii mondiale. El a concluzionat că toate țările, inclusiv în Europa, vor trebui în curând să-și „aleagă partea” în confruntarea dintre Statele Unite și China.

„Va fi foarte dificil, deoarece nici Franța, nici Europa nu sunt interesate de aceasta”, a explicat Lecointre. Șeful Statului Major al Forțelor Armate Franceze a afirmat că țările europene nu trebuie atrase într-o confruntare geopolitică nerezonabilă.

Sursa: https://realitatea.md

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata