Franța și Germania anunță până când vor mai ajuta Ucraina. „Suntem pe deplin de acord”

0 148

Parisul şi Berlinul îşi arată sprijinul pentru Kiev. Noul şef al diplomaţiei franceze, Stéphane Séjourné, şi omologul său german au reafirmat duminică determinarea ţărilor lor de a susţine Ucraina „atât timp cât va fi necesar” în faţa ofensivei Rusiei.

„Suntem pe deplin de acord” că „trebuie să îi susţinem pe ucraineni atât timp cât este necesar”, a declarat Stéphane Séjourné în timpul primei sale vizite în calitate de ministru la Berlin. „Acest lucru înseamnă că trebuie să organizăm iniţiative coordonate la nivel european” privind „apărarea valorilor şi intereselor noastre”, a adăugat ministrul, care a vizitat Kievul cu o zi înainte, fără a da mai multe detalii.

Şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, a împărtăşit punctul de vedere al Franţei. „A trebui să fim alături de Ucraina atât timp cât este necesar, până când Rusia se va retrage” de pe teritoriul ucrainean, a spus ministrul. Preşedintele rus Vladimir „Putin nu se opreşte” în acest război, „el nu vrea să se oprească”, a adăugat ea.

Luarea de poziţie a celor doi miniştri intervine într-un moment în care Kievul este îngrijorat de faptul că aliaţii săi europeni şi americani sunt din ce în ce mai reticenţi în a-i acorda mai mult ajutor pentru a contracara invazia rusă. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a încercat în ultimele săptămâni să îşi remobilizeze aliaţii. „Uneori, ezitările partenerilor noştri în ceea ce priveşte ajutorul financiar şi militar acordat Ucrainei nu fac decât să sporească curajul şi forţa Rusiei”, a declarat el la Vilnius la 10 ianuarie.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata