UPDATE Fugarul Cristian Rizea a rămas fără cetățenia Republicii Moldova

0 273

Fostul deputatul român, fugarul Cristian Rizea, a rămas fără azil politic și cetățenia Republicii Moldova. O decizie definitivă în acest sens a fost luată cu puțin timp în urmă de către magistrații de la Curtea de Apel Chișinău, susțin sursele Deschide.MD. 

În prezent, nu există o decizie definită în acest dosar, astfel va fi întors la instanța de fond pentru reexaminare.

Pe 3 noiembrie 2020, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a anulat cetățenia lui Rizea. În aceeași zi Poliția a anunțat că acesta a fost reținut și audiat. Pe 4 noiembrie Ministerul român al Justiției anunțase că a trimis o cerere autorităților din Republica Moldova având ca obiect extrădarea fostului deputat Cristian Rizea.

Pe 6 noiembrie, Judecătoria Chișinău a emis mandat de arestare pe numele fostului deputat PSD Cristian Rizea.

Pe 9 decembrie, procurorii au stabilit că Rizea a obținut cetățenia Republicii Moldova contrar legii. Pe 11 decembrie, mandatul de arestare pe numele lui a fost prelungit cu 30 de zile. Pe 31 martie 2021, PCCOCS a trimis spre examinare în judecată dosarul de învinuire a fostului deputat român Cristian Rizea, care a primit cetățenia Republicii Moldova prin procedura de recunoaștere a cetățeniei, în anul 2017.

Ulterior, la începutul lunii februarie acesta a fost eliberat din motiv că a expirat termenul maxim de zile cât persoană poate fi reținută în Republica Moldova până a fi  extrădată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata