Generali NATO: Putin „ar putea lovi ținte din întreaga Europă“

0 94

Ţările occidentale sunt deja preocupate de faptul că Rusia ar putea încălca securitatea statelor europene. Generali de top din NATO au avertizat că Vladimir Putin ar putea ataca ținte din întreaga Europă într-un război total împotriva Occidentului.

Comandanți aliați au declarat pentru publicația britanică „The Times“ că blocul ar putea avea la dispoziție doar trei ani pentru a se pregăti pentru o potențială ofensivă rusă pe pământ european, care ar prevedea atacuri împotriva infrastructurii civile și militare în spatele liniilor de front pentru a împiedica eforturile de război.

Ei au spus că Germania ar fi probabil selectată ca „placă turnantă“ centrală pentru liniile de aprovizionare continentale ale NATO și că țintele ar putea varia de la fabrici de muniții și centre de comandă, la centrale electrice, căi ferate și poduri.

Rusia a folosit deja tactici similare în timpul invaziei Ucrainei , lansând rachete departe de teritoriul ucrainean, în timp ce Ucraina însăși a ripostat prin eliminarea depozitelor de muniție, a depozitelor de combustibil și a posturile de comandă.

Generalul locotenent Alexander Sollfrank, comandantul centrului logistic militar al NATO din sud-vestul Germaniei, a declarat: „Dacă comparăm războiul și operațiunile din urmă cu zece ani sau de acum cinci ani, atunci ne dăm seama că trebuie să acceptăm că și zonele din spate vor fi apring afectate.

Trebuie să presupunem că un agresor va folosi întregul spectru al forței cinetice și non-cinetice pentru a distruge liniile de comunicație, inclusiv în zona din spate.

Aceasta variază de la acte de sabotaj prin război electronic și cibernetic până la posibilități cinetice prin rachete, drone și așa mai departe”, a spus generalul NATO.

Generalul NATO i-a îndemnat pe liderii mondiali să reducă „birocrația” care împiedică abilitatea țărilor de a folosi arme și tehnologie dintr-o altă națiune.

Sollfrank a spus că regulile cine poate folosi ce echipament, cunoscut sub numele de „interschimbabilitate”, au încetinit masiv timpii de răspuns.

El a dat un exemplu de parașutiști cărora li se interzice legal să folosească parașute făcute pentru armata unei alte națiuni, chiar dacă sunt identice din punct de vedere funcțional.

„Unde este problema, de exemplu, cu un parașutist dintr-o națiune europeană A care folosește o parașută dintr-o națiune vecină B după ce a fost antrenat cu acest sistem sau atașează echipamente dintr-o țară la elicopterul altea? Dacă nu există nicio problemă tehnică sau de securitate, de ce nu?“, a întrebat el.

Reducerea birocrației aparent inerente organizațiilor multinaționale ar fi esențială pentru a se asigura că NATO este suficient de agilă pentru a lupta împotriva Rusiei.

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata