Generalul Ben Hodges recunoaște că s-a înșelat în privința eliberării Crimeei în această vară

0 84

Ben Hodges, fost comandant al forțelor americane din Europa, spune că prognoza pe care a făcut-o privind eliberarea Crimeii de către armata ucraineană până în august 2023 a fost greșită.

El a făcut comentariul pe pagina sa de Twitter, după ce a fost interpelat în acest sens de către Zachary Paikin, un cercetător de la Quincy Institute for Responsible Statecraft, un think-tank din Washington D.C. care militează pentru „reținere” în politica externă americană.

Organizația este denumită după John Quincy Adams, unul dintre primii președinți ai Statelor Unite.

„Da, am făcut-o (n.r. s-a înșelat). Am crezut greșit că guvernul SUA își va da seama până în această vară că câștigarea războiului de către Ucraina este în cel mai bun interes al nostru. Sper ca ei (guvernul american) să își dea seama în cele din urmă de acest lucru”, a scris Ben Hodges.

Criticați-mă că am greșit… dar nu pariați împotriva Ucrainei”, a mai notat el.

Ce termen dădea generalul american pentru eliberarea Crimeei

Hodges, care a fost comandantul forțelor armate americane din Europa între 2014 și 2017, când s-a retras din serviciul activ al armatei SUA, afirmase la începutul acestui an că Ucraina va elibera Crimeea de sub ocupaţie rusă până la sfârșitul lui august 2023.

„Ucraina va elibera Crimeea până la sfârșitul lunii august, iar apoi, în curând, va urma restul”, a declarat acesta într-un interviu acordat agenţiei ucrainene RBC.

Generalul american în rezervă a mai spus că Ucraina nu va fi niciodată în siguranță și nu își va putea restabili economia atât timp cât Rusia va controla Crimeea.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata