Generalul britanic Richar Barrons: Ucraina nu poate învinge Rusia acum, dar până în 2025 este posibil. Victoria depinde de cinci pași importanți

0 87

Aliații trebuie să intensifice producția de arme pentru a oferi Kievului mijloacele de a câștiga o dată pentru totdeauna superioritatea focului asupra Moscovei.

Actuala contraofensivă a Ucrainei nu va disloca Rusia, deși nu se poate spune că cineva se aștepta la acest lucru. De asemenea, este puțin probabil ca până la iarnă să fie posibilă reducerea la jumătate a teritoriului ocupat, ceea ce ar fi putut fi unul dintre cele mai optimiste obiective. Dar Ucraina a arătat că armata rusă poate fi învinsă. Nu în 2023, ci în 2024 sau 2025, scrie generalul în retragere al armatei britanice Richard Barrons, care a condus anterior Comandamentul Forțelor Comune ale Regatului, în Financial Times.

El adaugă că progresul modest realizat în această vară demonstrează că, deși depășirea apărării bine pregătite de ruși poate fi una dintre cele mai dificile operațiuni din război, se poate face. Armata ucraineană a spart prima linie de tranșee, după săptămâni de lupte în câmpurile minate. Avansul este de aproximativ 12 kilometri, este necesar să depășești încă 88 de kilometri până la mare. Scopul este tăierea așa-numitului pod de uscat din Rusia până în Crimeea. La nord și la sud de Bakhmut, avansul este de aproximativ 8 kilometri, mai rămân 16 kilometri până la principala linie de apărare a Rusiei și 96 kilometri până la graniță.

„ Ucraina are suficiente mijloace de apărare antiaeriană pentru a acoperi aproximativ o treime din teritoriul țării. Problema penuriei de muniție de artilerie a fost rezolvată doar temporar atunci când SUA au furnizat obuze cu dispersie. Ucraina nu își va putea reconstrui forțele aeriene până la jumătatea anului 2024 și îi lipsește foarte mult echipamentul cheie necesar pentru deminare. Corectarea tuturor acestor lucruri va amâna războiul cel puțin pentru anul următor ”, scrie generalul Barrons.

Ar fi un dezastru să permită ceea ce a mai rămas din Corpul 10 de rezervă să fie aruncat pe bucăți spre liniile defensive rusești. Marile războaie – și acesta este un război pentru supraviețuire națională de-a lungul aproape 1.000 de kilometri de linie a frontului – sunt purtate la scara și ritmul în care se dezvoltă.

Generalul britanic crede că victoria asupra Rusiei depinde de 5 pași importanți.

„ În primul rând, Kievul nu ar trebui să insiste asupra unui succes semnificativ pe câmpul de luptă înainte să apară mijloacele pentru a-l atinge. Un război nu are niciodată succes dacă este purtat la mică distanță: Ucraina trebuie să devină mai puternică, iar Rusia – mai slabă, altfel va duce la un impas „, explică generalul britanic.

În al doilea rând, este necesar să se continue presiunea necruțătoare asupra ocupației ruse pe tot parcursul iernii. Aceasta înseamnă continuarea operațiunilor de succes în spiritul „mușcă și ține” (adică este vorba de avansarea pe segmente scurte pentru a reduce pierderile și a rămâne sub acoperirea artileriei și apărării antiaeriene). Acest lucru va necesita completarea constantă a forțelor și a muniției. Presarea trupelor ruse pe front va epuiza în mod constant forțele, voința și rezervele. Chiar dacă moralul armatei ruse este deja scăzut, trebuie să fie și mai rău.

Citește articoul integral AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata