Fostul șef al Ministerului Afacerilor Interne al Udmurti,ei Alexander Pervukhin, care este înregistrat în calitate de deputat în Dumei de Stat din partea Partidului Rus al Pensionarilor pentru Justiție Socială, a cumpărat un apartament de  58 de milioane de ruble, în Moscova, se arată în publicația „MBH Media” în declarațiile de venit și de avere ale candidaților.

Potrivit documentelor, sursele de fonduri cu care fostul șef al poliției a cumpărat proprietăți imobiliare în luna iunie a anului trecut au fost trecute în categoria „cadou” și „împrumut”. În același timp, în ultimii trei ani, Pervukhin și soția sa au câștigat în jur de 20 de milioane de ruble, iar înainte de aceasta, fostul șef de la Ministerului Afacerilor Interne  a declarat anual venituri care nu depășesc 2,2 milioane de ruble.

Generalul-maior de poliție Pervukhin a condus Ministerul Republican al Afacerilor Interne din 2011 până în 2018.

Mass-media a raportat că deputatul Adunării Legislative a regiunii Sverdlovsk din „Rusia Unită” Ilya Gaffner a declarat pentru 2020, zero venituri. Oficialul a refuzat să răspundă la întrebarea jurnaliștilor, pe ce bani trăiește.

Anterior, Gaffner i-a îndemnat pe rușii care nu au suficienți bani să „mănânce mai puțin”.

Sursa: www.svoboda.org