Generalul supranumit „Leopardul zăpezii”: forțele ucrainene încă pot produce surprize

0 177

Forţele terestre ucrainene se concentrează în primul rând pe apărarea sectorului estic al frontului de 1.000 de kilometri, a declarat general-colonelul Oleksandr Sîrskîi, care susţine că, deşi aflate într-o „apărare activă”, trupele ucrainene încă mai pot produce surprize.

Unul dintre comandanţii-cheie în răspunsul Kievului la invazia pe scară largă a Rusiei, generalul Sîrskîi a evocat – într-un interviu acordat la sfârşitul săptămânii trecute agenţiei britanice de presă dintr-un loc secret din regiunea Harkov (est) – realităţile schimbătoare de pe câmpul de luptă care au temperat speranţele într-o reuşită majoră a Ucrainei, transmite Agerpres.

Forțele ucrainene, în apărare activă

„Obiectivele noastre rămân neschimbate: să ne menţinem poziţiile (…) să epuizăm inamicul prin provocarea de pierderi maxime”, a declarat Sîrskîi, comandantul numărul doi al Ucrainei, în vârstă de 58 de ani, afirmând că Rusia încearcă să preia iniţiativa pe front pe măsură ce se apropie împlinirea a doi ani de la declanşarea invaziei, la 24 februarie 2022.

Trupele ruse presează din mai multe direcţii de-a lungul frontului de est, a declarat Sîrskîi, cu scopul de a prelua controlul total al regiunii industriale Donbas, în ciuda pierderilor grele de oameni şi echipamente.

Rusia speră, de asemenea, să recupereze terenul pe care l-a pierdut în regiunile Herson şi Zaporojie, în sudul Ucrainei, a adăugat generalul ucrainean.

Trupele ucrainene, la rândul lor, efectuează contraatacuri de amploare mai mică în ceea ce Sîrskîi a descris drept o „apărare activă”.

Confruntările celor două părţi sunt la o scară redusă pentru a economisi muniţie şi oameni, a adăugat el, sugerând că Rusia a învăţat, de asemenea, să reacţioneze şi să limiteze pierderile.

„Ofensivele la nivelul unui batalion sunt extrem de rare”, a declarat Sîrskîi, aflat la comanda trupelor ucrainene din estul Ucrainei, adăugând că utilizarea pe larg a dronelor a forţat schimbarea de tactică în teatrele de operaţiuni.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata