Geoană avertizează că Rusia va ataca brutal Ucraina: ”Urmează luni intense pe front”

0 100

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat joi, 30 noiembrie, că alianța se așteaptă ca luptele din Ucraina să se intendifice în următoarele luni.

”Vedem că Federația Rusă a pus deoparte un număr important de rachete pentru a fi folosite împotriva infrastructurii ucrainene. Față de anul trecut, și Ucraina este mai bine pregătită. Anticipăm, însă, un asalt violent, brutal, împotriva unor infrastructuri care trebuie să asigure curent, energie, căldură pentru ucraineni”, a declarat secretarul general adjunct al NATO, la Interviurile Digi24.ro.

Geoană a transmis că Ucraina va fi ajutată în continuare să depășească această iarnă grea.

”Este încă o dovadă a modului barbar în care Rusia înțelege să ducă acest război. Sunt multe generatoare care au fost trimise Ucraina, sisteme care să compenseze efectualele atacuri”, a adăugat secretarul general adjunct al NATO.

Geoană a mai spus că se așteaptă ca cele două armate să nu stea în tranșee și că NATO estimează ”o dinamică destul de susținută pentru acest sezon rece”.

Secretarul general adjunct al NATO a vorbit și despre succesul ucrainenilor care au asigurat securitatea navelor care transportă cereale prin Marea Neagră.

”Este absolut remarcabil faptul că ucrainenii, cu sprijin occidental, au reușit, de fapt, să alunge flota rusă din Crimeea care acum se adăpostește în estul Mării Negre. Au reușit să facă acest coridor umanitar pe unde se exportă grâne din Ucraina. Aliații noștri britanici au reușit un mecanism de asigurare a acestor nave”, a mai spus Geoană.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata