Geoană: Luăm măsuri de descurajare a posturii agresive a Rusiei în Ucraina. Marea Neagră, loc de competiție geopolitică intensă

0 308

Mircea Geoană, Secretarul general adjunct al NATO, a subliniat nevoia de a proteja libertatea navigației în zona Mării Negre în fața tensiunilor geopolitice dintre Rusia și statele membre NATO. Vineri, fostul Ministru de Externe, a declarat că alianța, alături de partenerii săi, ia măsuri de descurajare și de atenuare a posturii agresive a Rusiei.

Afirmaţiile au fost făcute în cea de-a doua zi a Bucharest Forum 2021, eveniment organizat de Institutul Aspen România împreună cu biroul din Bucureşti al German Marshall Fund al Statelor Unite, desfăşurat sub Înaltul Patronaj al preşedintelui României.

„Cu toţii suntem preocupaţi de situaţia şi de postura agresivă a Rusiei în şi în jurul Ucrainei. Luăm măsuri pentru a atenua şi descuraja acest lucru”, a spus Geoană. „De asemenea, analizăm parteneriatul NATO cu ţări ca Ucraina, Georgia, Moldova. Acestea sunt parteneriate importante pentru noi.”

Citește articolul integral AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata