Asistentul adjunct al secretarului de stat pentru afaceri europene și eurasiatice, George Kent, susține ferm că în relația dintre Kiev și Moscova vorbim în acest moment despre un stat agresor, și anume Federația Rusă.

„Rusia este un stat agresor. Rușii au început războiul în Ucraina și nu este un conflict – este chiar un război. Și Rusia are datoria să pună capăt acestui război, și nu Ucraina. Pentru că este un război în Ucraina, dar nu războiul Ucrainei. 100% este războiul Rusiei”, a declarat George Kent într-un interviu pentru serviciul ucrainean al postului Radio Europa Liberă.
În opinia înaltului diplomat de la Washington, comunitatea internațională trebuie să exercite presiuni mai mari asupra regimului de la Moscova.

„Cred că noi, împreună, toate țările – Ucraina, Statele Unite, Germania, Franța și altele – trebuie să facem presiuni asupra Rusiei. Și trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru ca Ucraina să fie o țară de succes, astfel încât cetățenii ucraineni care trăiesc încă în teritorii ocupate temporar din Donbas și Crimeea să știe că într-adevăr guvernul Ucrainei crede că ei sunt, într-adevăr, cetățeni ai Ucrainei”, a mai spus Kent.

Menționăm, că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se va afla în Statele Unite la sfârşitul acestei săptămâni, unde vineri, 30 iulie, are programată o întrevedere cu președintele Statelor Unite, Joe Biden.

Sursa: https://realitatea.md