Germania a dezvăluit accidental Rusiei informații sensibile ale NATO

0 116

Nord Stream 2 AG, o companie deținută de Gazprom, a solicitat informații despre activitățile submarinelor aliate.

O anchetă recentă efectuată de o comisie a parlamentului german a scos la lumină ceea ce pare a fi o supraveghere semnificativă a autorității maritime germane în legătură cu proiectul gazoductului Nord Stream 2.

Nord Stream 2 AG, o companie deținută de Gazprom, ar fi solicitat informații specifice despre activitățile submarinelor NATO de la biroul maritim din Stralsund. Cu toate acestea, în ceea ce presa germană descrie drept o „greșeală fatală”, împreună cu informațiile dorite, alte date au ajuns în mâinile rușilor.

Potrivit săptămânalului german Die Zeit, corporația de stat rusă Gazprom a căutat acces la datele confidențiale ale NATO, ca parte a procesului de primire a licenței pentru construcția gazoductului Nord Stream 2.

Argumentând cu necesitatea asigurării securității gazoductului și a traficului submarin, Rusia, prin structurile germane de licențiere, a solicitat informații despre activitățile submarinelor NATO din Marea Baltică, publicația germană, care citează agenția de presă DPA.

DPA a făcut public acest lucru vineri, 1 decembrie, în urma constatărilor comisiei parlamentare de anchetă constituite în Landtagul (parlamentul local) din Mecklenburg-Vorpommern.

Potrivit lui Sebastian Ehlers, deputat al Uniunii Creștin Democrate, în numele operatorului gazoductului Nord Stream 2, Departamentul maritim al orașului german Stralsund a solicitat de la Bundeswehr coordonatele zonelor de scufundare ale submarinelor NATO din Marea Baltică.

Acest departament este unul dintre cele stabilite legal să acorde astfel de licențe în Germania, iar în 2018 a fost responsabil pentru autorizarea construcției și exploatării gazoductului în apele de coastă germane.

În ceea ce a fost numit un „accident” de către sursele germane, informații legate de capacitățile NATO, inclusiv detalii despre exerciții și muniții, au fost expuse neintenționat. Gravitatea situației a determinat măsuri corective imediate din partea armatei.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata