Germania a suspendat procesul de certificare a controversatului gazoduct Nord Stream 2

0 82

Autoritatea de reglementare în domeniul energiei din Germania a declarat marți că procesul de certificare pentru controversatul gazoduct Nord Stream 2, care trece pe sub Marea Baltică, a fost suspendat, relatează Reuters și Deutsche Welle, potrivit caleaeuropeana.ro.

Filiala care urmează să opereze partea germană a Nord Stream 2 nu îndeplinește condițiile pentru a fi un “operator de transport independent”, a declarat marți sursa citată, după ce, în urmă cu două luni, Autoritatea de reglementare în domeniul energiei din Germania are la dispoziție patru luni pentru a finaliza procesul de autorizare a conductei Nord Stream 2, scrie sursa citată.

Conducta ar putea fi certificată doar “dacă acest operator ar fi organizat într-o formă legală în conformitate cu legislația germană”, a declarat Agenția Federală de Rețele din Germania.

Certificarea va rămâne suspendată “până când activele principale și resursele umane vor fi transferate către filială”, au adăugat oficialii.

Suspendarea vine în contextul în care compania Nord Stream 2 AG, cu sediul în Elveția, intenționează să înființeze o filială în conformitate cu legislația germană doar pentru secțiunea germană a gazoductului.

Citește articolul integral AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata