Germania și Norvegia au inaugurat producția unui nou submarin comun. Va proteja flancul nordic al NATO de amenințările Rusiei.

0 41

Germania și Norvegia au inaugurat, marți, producția unei noi serii de submarine, construite la șantierul naval Kiel, din nordul Germaniei, de conglomeratul industrial german ThyssenKrupp Marine Systems.

Submarinele sunt menite să întărească protecția flancului nordic al NATO, scrie AFP, citată de Agerpres. „Securitatea maritimă capătă importanţă în lume şi în special în Europa”, a declarat şeful ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS), Oliver Burkhard, cu referire la ameninţările generate pe continent de invazia rusească din Ucraina. Programul pentru aceste submarine de tip 212CD reprezintă „o primă etapă importantă în stabilirea celor mai moderne norme ale NATO în domeniul submarinelor”, a asigurat el cu ocazia inaugurării producţiei în oraşul-port german. Cele două ţări au anunţat, în iulie 2021, o comandă pentru şase submarine de acest tip, patru pentru marina norvegiană şi două pentru cea germană, ca parte a unui contract în valoare de aproximativ 5,5 miliarde de euro, cel mai important înregistrat vreodată de TKMS.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata