Grupul Wagner va fi mai periculos sub comanda lui Putin, apreciază premierul Poloniei

0 62

Grupul de mercenari ruşi Wagner va fi şi mai periculos sub controlul preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, după decesul liderului Evgheni Prigojin, într-un accident de avion, miercuri, a apreciat joi premierul polonez Mateusz Morawiecki, citat de Reuters.

„Grupul Wagner ajunge sub conducerea lui Putin. Să îşi răspundă fiecare la întrebarea: ameninţarea va fi mai mică sau mai mare? Pentru mine, este o întrebare retorică”, a spus Morawiecki într-o conferinţă de presă.

Polonia a anunțat în această lună întărirea cu 10.000 de soldați a frontierei sale cu Belarus, în contextul instalării mercenarilor din Wagner în această țară.

Polonia a anunțat recent destructurarea unei „rețele rusești de spionaj”. În stilul rețelei teroriste Statul Islamic, un serviciu secret din Rusia a recrutat online agenți pentru a dirija operațiuni de la distanță, vizând mai ales sabotarea transporturilor de armament, a dezvăluit recent „The Washington Post”.

E posibil ca Vladimir Putin să-și grăbească propria cădere în cazul în care este implicat în moartea anunțată a lui Evgheni Prigojin, a apreciat un analist din industria de apărare și fost ofițer britanic, citat de Sky News.

„Recurgând la fratricid pentru a-și păstra controlul asupra puterii, Putin seamănă semințele propriei sale căderi, alimentând colapsul Rusiei, ceea ce ar putea duce la un război civil și poate chiar la fragmentarea Rusiei”, a scris Nichoas Drummond pe X (fostul Twitter).

„Puțini oameni vor plânge moartea lui Evgheni Prigojin, dar uciderea sa flagrantă și premeditată ar trebui să ne reamintească tuturor cine anume este Vladimir Putin: un bandit nemilos, imperialist, fost KGBist”, a adăugat el.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata