Gulagu.net a publicat noi videoclipuri torturarea deținuților în spitalul închisorii Saratov

0 114

Proiectul privind drepturile omului Gulagu.net a publicat pe canalul său Youtube, noi videoclipuri cu violul și abuzul deținuților din OTB-1 – Spitalul de tuberculoză Saratov Nr. 1. Vorbim despre cel puțin nouă episoade de violență. Înregistrările au fost realizate între iulie 2015 și septembrie 2020. În șapte cazuri sunt indicate ora și data filmării.

După cum scrie pe canalul de telegram al Gulagu.net, înregistrarea prezintă „dovezi ale comiterii a peste 10 infracțiuni violente grave și a peste 10 crime oficiale ale angajaților Serviciului Federal de Penitenciare din regiunea Saratov, în urma cărora oamenii au fost supuși torturii și umilirii”.

Proiectul privind drepturile omului susține că actele de viol au implicat persoane angajate oficial în spital de coordonatori și manageri și supravegheate de superiorii lor din serviciul regional al Penitenciarelor Federale, șeful departamentului „M” al departamentului regional al FSB și unul dintre directorii adjuncți ai Serviciului Federal de Penitenciare din Rusia. Descrierea videoclipului listează numele acestora. Sunt 13 persoane pe listă.

La începutul lunii octombrie, Gulagu.net a publicat înregistrări despre tortura, abuzul și violul deținuților în spitalul de tuberculoză al Serviciului Federal de Penitenciare din regiunea Saratov. Ca urmare, au fost deschise mai multe dosare penale, șeful Serviciului Federal de Penitenciare pentru regiunea Saratov, Alexei Fedotov, a demisionat, s-a raportat despre demiterea șefului spitalului penitenciar Din Saratov, Pavel Gatsenko, și a altor câteva persoane. După aceea, peste 400 de deținuți au povestit despre tortura din spitalul închisorii Saratov, precum și despre bătăile și extorcarea din colonie.

Înregistrările au fost predate apărătorilor drepturilor omului de către Serghei Savelyev, un cetățean din Belarus, programator de profesie. El a lucrat ca administrator al camerelor CCTV în spitalul de tuberculoză al Serviciului Federal de Penitenciare din regiunea Saratov, când ispășea o pedeapsă de nouă ani sub acuzația de transport de droguri.

Sursa: www.currenttime.tv

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata