Hackeri ruși au încercat să intre în sistemul informatic pentru luptă al trupelor ucrainene, susțin Serviciile Kievului

0 81

Serviciile speciale ucrainene au dejucat o tentativă a unor hackeri ruşi de a pătrunde în sistemul informatic pentru luptă al forţelor armate ucrainene, a anunţat marţi serviciul de securitate SBU, citat de Reuters.

„Ca urmare a unor măsuri complexe, SBU a expus şi blocat acţiunile ilegale ale hackerilor ruşi care au încercat să pătrundă în reţelele militare ucrainene şi să organizeze colectarea de informaţii”, a anunţat SBU pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Serviciul a precizat că hackerii au încercat să obţină acces la „informaţii sensibile privind acţiunile forţelor armate ucrainene, locaţia şi mişcarea forţelor de apărare, suportul tehnic al acestora”.

SBU susţine că în spatele acestui atac stă o echipă sofisticată de hackeri ruşi, cunoscută în cadrul comunităţii de cercetare în domeniul securităţii cibernetice sub numele de Sandworm. Specialiştii cibernetici au descoperit că hackerii plănuiau să folosească tablete militare ucrainene pentru a răspândi viruşi în sistemul informatic pentru luptă, a precizat SBU.

Ucraina a raportat o creştere a tentativelor ruseşti de a pătrunde în sistemele informatice ale guvernului ucrainean, ale forţelor armate şi ale sectorului energetic de la începutul invaziei ruseşti în februarie 2022. Rusia a negat în mod repetat astfel de acuzaţii.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata