Hackerii lui Xi Jinping au o nouă țintă. Cum încearcă China să slăbească un important aliat al SUA în Pacific

0 47

Agenţia australiană de securitate cibernetică a avertizat, marţi, într-un document cu privire la „ameninţarea” continuă reprezentată de hackerii chinezi pentru Australia, relatează AFP, citat de Agerpres.

În document, Australian Signals Directorate a menţionat un grup cunoscut sub numele de „APT40”, legat de Beijing.

„APT40 a vizat în mod repetat reţelele australiene, precum şi reţelele guvernamentale şi private din regiune. Ameninţarea pe care o reprezintă pentru reţelele noastre este persistentă”, detaliază agenţia în document.

Potrivit acestei surse, grupul APT40 a desfăşurat operaţiuni cibernetice pentru serviciile Ministerului chinez al Securităţii Naţionale, al cărui sediu se află în provincia chineză Hainan (sud).

Agenţia a explicat că grupul încearcă să se infiltreze în dispozitive vechi, încă conectate la reţele informatice sensibile, pentru a evita să fie detectat.

„APT40 desfăşoară cu regularitate operaţiuni de recunoaştere pe reţele strategice din Australia”, pentru a-şi identifica „ţintele”, a adăugat ea.

Documentul a fost redactat în colaborare cu agenţiile de securitate cibernetică din Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Japonia, Coreea de Sud şi alţi parteneri internaţionali.

Experţii în securitate cibernetică afirmă că Australia a devenit o ţintă principală pentru hackeri, deoarece sistemul său de securitate prezintă lacune.

Detalii, AICI

 

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata