Hackerii pro-ruși au atacat o companie din Spania care pregătește tancuri Leopard pentru Ucraina

0 69

O unitate a General Dynamics, Santa Barbara Systems, cu sediul în Spania, care recondiționează tancuri Leopard pentru a fi livrate în Ucraina, a fost atacată cibernetic. O grupare de hackeri pro-ruși a revendicat acțiunea „împotriva site-urilor din Spania rusofobă”.

Un purtător de cuvânt al General Dynamics din Germania a declarat că, contractorul militar, încă analizează cauza căderii site-ului, adăugând că toate operațiunile sale din Europa funcționează normal, scrie Reuters.

Gruparea Noname a revendicat responsabilitatea pentru atacul DDoS pe serviciul de mesagerie Telegram. Atacurile DDoS direcționează volume mari de trafic către serverele vizate pentru a le pune offline.

„Am trimis atacurile noastre DDoS împotriva site-urilor web din Spania rusofobă”, a scris marți pe Telegram gruparea, care conduce adesea astfel de acțiuni împotriva țărilor care sprijină Ucraina.

NATO a transmis luna trecută că Rusia se află în spatele unei campanii de intensificare a atacurilor hibride asupra companiilor și infrastructurii din statele membre, o acuzație pe care Rusia a respins-o drept „dezinformare”.

Compania Santa Barbara asamblează vehicule grele, cum ar fi tancuri Leopard și echipamente de artilerie pentru armata spaniolă și a fost implicată în renovarea tancurilor Leopard din Spania care sunt livrate către armata ucraineană, potrivit Ministerului Apărării.

Spania a promis săptămâna trecută un miliard de euro în sprijin militar pentru Ucraina în acest an, care, potrivit presei locale, ar include 19 tancuri Leopard 2A4.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata