Hamas folosește arme chinezești de înaltă calitate în Gaza, inclusiv puști de asalt și lansatoare de grenade, spune Israelul

0 87

Hamas are un stoc mare de arme chinezești în Gaza , inclusiv puști de asalt, lansatoare de grenade și echipamente de comunicații avansate, potrivit IDF, relatează The Telegraph.

Descoperirile ridică semne de întrebare cu privire la modul în care armamentul a ajuns la Hamas, putând încorda relațiile dintre Israel și China .

Descoperirile Tzahal includ, de asemenea, obiective telescopice pentru puști, cartușe M16, dispozitive de ascultare și radio militare.

Surse de informații israeliene au observat o îmbunătățire semnificativă a armamentului și tehnologiei achiziționate de Hamas, ridicând îngrijorări cu privire la faptul dacă proviziile chineze au venit direct din China sau printr-o terță parte.

„Acesta este armament și tehnologie de comunicații de vârf, lucruri pe care Hamas nu le avea înainte , cu explozibili foarte sofisticați care nu au mai fost găsiți până acum și mai ales la o scară atât de mare”, a declarat o sursă de informații israeliană pentru The Telegraph.

Arme precum puștile de asalt QBZ și lansatoarele automate de grenade QLZ87 au fost printre transporturile descoperite, semne ale puterii de foc sporite ale Hamas.

IDF a avertizat că acest arsenal este completat de echipamente de informații și comunicații capabile să opereze în cadrul complexului sistem de tuneluri folosit de Hamas pentru atacuri surpriză asupra trupelor israeliene.

Descoperirea armelor produse de China a fost descrisă drept o „surpriză”, dar ar putea tensiona legăturile dintre Israel şi China , care s-au răcit de la atacurile Hamas din 7 octombrie .

Experții sugerează că, dacă echipamentul fabricat în China a ajuns la Hamas în cantități mari, este probabil prin intermediul unui actor statal, Iranul fiind un candidat probabil.

China are legături istorice cu înarmarea și antrenarea facțiunilor palestiniene, relatează Telegraph.

„ China și-a schimbat dramatic atitudinea față de Israel și acum s-a îndreptat total spre o poziție de antisemitism”, a declarat sursa de informații israeliană pentru The Telegraph.

Unii influenceri chinezi din rețelele sociale au fost deschis pro-Hamas de la atacurile teroriste din 7 octombrie, când aproximativ 1.140 de persoane din Israel au fost ucise într-un val de atacuri teroriste, iar 240 au fost răpite și luate ostatici.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata