Hillary Clinton îl ironizează pe Putin în legătură cu extinderea NATO: ”Păcat, Vladimir, tu ai atras-o asupra ta”

0 60

Fostul secretar de stat american Hillary Clinton l-a ironizat marţi pe preşedintele rus Vladimir Putin cu privire la extinderea NATO, relatează Reuters.

Revenind la Departamentul de Stat pentru dezvăluirea portretului său oficial, Hillary Clinton s-a folosit de ocazie pentru a-şi arăta dezgustul faţă de politicile fostului preşedinte republican Donald Trump, care a învins-o în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Ea a sugerat că ar fi putut exista întrebări cu privire la capacitatea SUA de a aduna sprijin pentru Ucraina pentru a rezista invaziei ruse din 2022 din cauza moştenirii lui Trump de înstrăinare a aliaţilor.

”Oamenii s-ar fi putut îndoi de asta pentru că am ars atât de multe poduri cu aliaţii şi prietenii noştri”, le-a spus ea unor actuali şi foşti oficiali în Benjamin Franklin State Dining Room a Departamentului de Stat.

”Restabilirea unei politici externe care aduce oameni aproape de noi, şi nu îi îndepărtează, ar fi fost considerată extrem de dificilă. Şi într-adevăr a fost, dar s-a realizat”, a adăugat ea, mulţumindu-i secretarului de stat Antony Blinken pentru că ”a ajutat la restabilirea poziţiei Americii”.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata