Iarna dură din Ucraina poate decima armata lui Putin. Presa germană scrie că trupele Moscovei sunt echipate de vară

0 123

O iarnă aspră va afecta în primul rând soldații ruși din prima linie, iar Ucraina va câștiga timp prețios. Ofiţerii ucraineni speră într-o iarnă grea care să le facă rău ruşilor.

Spre deosebire de soldații ucraineni, care au îmbrăcăminte de iarnă, adăposturi și încălțăminte adecvată, majoritatea soldaților ruși de pe frontul din Ucraina sunt prost echipați și nepregătiți pentru temperaturi scăzute și zăpadă, scrie publicația germană Bild.

„Un început brusc de iarnă, furtunoasă în Ucraina! Dar politicienii ucraineni speră la mai mult: să distrugă armata rusă invadatoare”, scrie expertul militar Julian Roepke în material.

În plus, la fiecare câteva săptămâni, soldații ucraineni sunt transferați din primele linii în spate, unde se pot recupera.

Soldații ruși, dimpotrivă, nu au fost schimbați de luni de zile, unii dintre ei slujesc în prima linie fără pauză din iulie și sunt deja la capătul puterilor. Armata ucraineană este mai bine pregătită pentru iarnă decât anul trecut, datorită, în parte, Germaniei.

Ambasadorul ucrainean Alexei Makeev a declarat luni, 27 noiembrie, într-un interviu:

„Suntem mai pregătiți pentru că partenerii noștri au recunoscut, de asemenea, că sistemele de apărare aeriană oferă o protecție mai bună”.

O iarnă aspră va dăuna în primul rând soldaților ruși din prima linie, care riscă să îngheațe sau să moară de foame. Ucraina va câștiga timp prețios în care poate pregăti o nouă ofensivă de primăvară.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata