Ies din umbră candidații de rezervă ai lui Șor, dacă Lungu și Șapa vor fi excluși din lupta pentru Bălți și Orhei

0 120

După închiderea ședinței Comisiei Electorale Centrale (CEC) de luni, 30 octombrie curent, președintele Partidului „Șansă”, candidat la șefia Orhei, Alexei Lungu, și candidata de la aceeași formațiune la șefia Bălți, Victoria Șapa, au ieșit cu o conferință de presă în fața sediului instituției de la Chișinău cu declarații. Au fost însoțiți de deputata Marina Tauber, portavoce a oligargului fugar Ilan Șor, dar și de alte două reprezentante mai puțin cunoscute.

Firul roșu al conferinței de presă sunt anume cele două reprezentante mai puțin cunoscute.
Alexei Lungu a anunțat că, în cazul în care va fi exclus din cursa electorală pentru șefia Orhei, programul Partidului „Șansă” va fi continuat de Tatiana Cociu, jurnalistă de profesie, care s-a înregistrat din partea partidul Politic „Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei” (FAS).

Victoria Șapa a făcut și ea un anunț asemănător. Astfel, în cazul în care va fi exclusă din cursa electorală pentru șefia Bălți, în locul său programul Partidului „Șansă” va fi prezentant de Arina Corșicova, care s-a înregistrat în calitate de „candidată independentă”.

Cu șase voturi pro, CEC, la sesizările Serviciului de Informații și Securitate, a hotărât să se adreseze consiliilor electorale de circumscripție pentru anularea înregistrării lor în cursă pe motiv că ar fi finanțați ilegal. Mai mulți candidați ai Partidului „Șansă” afiliat oligarhului fugar Ilan Șor ar putea fi excluși din campania electorală. Zilele următoare, membrii CEC vor lua enunța decizii pentru fiecare caz.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata