Igor Dodon ameninţă cu expulzarea unor ambasadori occidentali în cazul victoriei la legislative

0 177

Liderul prorus al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, ameninţă cu expulzarea unor ambasadori occidentali în cazul în care blocul electoral format din PCRM și PSRM va câştiga alegerile legislative din 11 iulie, pe motiv că aceştia s-ar implica în treburile interne ale Republicii Moldova, scrie DosarMedia.

”Dacă am fi avut acum un guvern cu puteri depline, nu s-ar fi întâmplat aşa ceva. Dar, după alegeri, atunci când noi vom câştiga şi vom învesti guvernul nostru, va fi necesar de expulzat cel puţin un ambasador din Moldova. Nu vreau ca acum să apară teze că Dodon propune expulzarea ambasadorului american sau european. Dar unul trebuie invitat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (…) De formulat un avertisment, iar dacă va face şi al doilea pas greşit… Toţi pe urmă se vor linişti”, a declarat Dodon în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune afiliat socialiştilor.

În acest context, Igor Dodon a evocat situaţia din 2007, când ambasadorul României la Chişinău a fost expulzat din Republica Moldova.

‘Da, Voronin are o asemenea experienţă. După 7 aprilie 2009, a expulzat un ambasador (ambasadorul României, Filip Teodorescu – n.r.)”, a afirmat Dodon în aceeaşi emisiune difuzată marţi seara.

În comparaţie cu acţiunile diplomaţilor occidentali, pe care îi acuză că s-ar implica direct în desfăşurarea procesului electoral, declaraţiile Ministerului rus de Externe ar fi ‘floricele’, în opinia sa.

Potrivit lui Dodon, unii ambasadori s-ar fi implicat în formarea listelor electorale ale Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), scrie Gazeta de Chişinău. ”Fiecare candidat pentru funcţia de deputat este verificat, iar când sunt conflicte în organizaţiile teritoriale, unii ambasadori se implică în aplanarea acestora”, a declarat el.

Afirmaţiile lui Dodon amintesc de cele ale purtătoarei de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, care recent a denunţat o ”retorică tot mai agresivă” din partea diplomaţilor occidentali de la Chişinău pe măsura apropierii alegerilor din Republica Moldova.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata