Igor Kaliapin, un apărător rus al drepturilor omului este în spital după ce a fost atacat

0 65

Igor Kaliapin, fondator și fost șef al Comitetului împotriva torturii din Rusia, a fost spitalizat după ce a fost atacat de un agresor neidentificat pe care poliția l-a capturat.

Consiliul prezidențial rus pentru Drepturile Omului a declarat la 25 august că Igor Kaliapin, care este membru al Consiliului, a fost atacat în seara precedentă în regiunea Nijni Novgorod. Atacatorul, a adăugat acesta, a încercat să îl înjunghie pe Kalîapin cu o bucată de sticlă spartă și să îl sufoce.

„Colegul nostru a reușit să sune la poliție, iar agresorul a fost reținut. O anchetă este acum în curs de desfășurare. Victima se află la spital cu simptome de comoție cerebrală”, a scris Consiliul pe Telegram. Pagina Telegram a Ostorojno novosti l-a citat pe Kaliapin, care afirmă că atacatorul a încercat să îl ucidă. În acest moment, nu este clar dacă atacul are legătură cu activitățile lui Kaliapin în domeniul drepturilor omului.

Colega lui Kaliapin, Natalia Kurekina, a declarat pentru ziarul online SOTA că atacatorul s-a prezentat ca fiind un detectiv al poliției orașului Nijni Novgorod. Kaliapin a părăsit postul de la Comitetul împotriva torturii la începutul acestui an, după ce el și mama sa s-au confruntat cu presiuni și intimidări din partea unor persoane necunoscute care, cel mai probabil, aveau legături cu autoritățile.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata