Imagini din satelit. Tabără Wagner din Belarus în curs de dezmembrare. Oamenii lui Prigojin ar fi primit un ”concediu prelungit”

0 97

O tabără de luptători aparținând Grupului Wagner din Belarus este în curs de dezmembrare activă, după cum se arată în imaginile din satelit ale Planet Labs obținute în exclusivitate de serviciul belarus al Radio Free Europe/Radio Liberty.

Potrivit RFE/RL, 101 din cele 272 de corturi din tabără au fost deja îndepărtate. Având în vedere că fiecare cort poate găzdui în jur de 20 de persoane, aceasta ar putea însemna că 2.020 de combatanți wagnerieni au părăsit baza militară, care găzduia 5.000 de luptători.

Demolarea a început în jurul datei de 1 august, a scris presa, adăugând că echipamentul militar al lui Wagner a rămas în mare parte în tabără. În prezent, nu este clar unde sunt transportate aceste corturi și dacă mercenarii Wagner au părăsit Belarusul. Imaginile din satelit nu arată construcția unor tabere de corturi similare pe alte terenuri de antrenament sau unități militare din Belarus.

Publicația a citat canalele Telegram asociate cu Grupul Wagner din Rusia, spunând că unii mercenari au fost trimiși acasă „pentru o vacanță lungă”. De asemenea, este posibil ca o parte din forțele Wagner să fie transferate în Africa sau în alte locuri din Belarus, potrivit RFE/RL.

Raportul vine la o zi după ce un avion privat s-a prăbușit în regiunea Tver din Rusia, în timp ce zbura de la Moscova la Sankt Petersburg, ucigându-l pe fondatorul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin. Centrul Național de Rezistență, condus de forțele speciale ucrainene, a raportat că, după prăbușirea avionului, convoaie de luptători Wagner au plecat din Belarus și s-au îndreptat spre Rusia.

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, dictatorul rus Vladimir Putin „aproape sigur a ordonat comandamentului militar rus să doboare avionul lui Prigojin”. Anterior, mii de luptători wagnerieni s-au mutat în Belarus la invitația Minskului, în urma rebeliunii de scurtă durată a grupului de mercenari împotriva Kremlinului, la sfârșitul lunii iunie.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata